Go to content Go to menu

LECTURES

LECTURES - SUPPORTING PROGRAMME of the 6th edition of ORIENT DREAM festival

Friday 1st May 2015
11,00 – 12,00   "ARABIC MUSIC" – PAVLA KOSTKOVÁ

Dozvíte se zajímavé informace o klasické, popové i folklórní hudbě arabských zemí, perličky ze života zpěváků a muzikantů a pro dokreslení představy uslyšíte několik ukázek v dané oblasti hudby.
Place: Dance studio GRAZIA, Havlíčkova 18, Plzeň

Saturday 2nd May 2015
17,00 – 18,30   "MOROCCAN KINGDOM" – VLADIMÍR VÁCHAL
Mimo velká města, navštívíme i pobřežní městečko Asilah, které je známé díky svým kulturním akcím... Zejména pak svým festivalem orientálního street artu, pronikneme do Španělské enklávy v Ceutě a uložíme se ke spánku v Chefchaouenu, městě s vůní hašiše. Čeká nás cesta do písečných dun Sahary a odpočinek v oáze Fint. Bonusem celé přednášky je návštěva blešího trhu, kde i na marocké poměry, najdete netradiční a zajímavé zboží.

since 17,00 Photo exhibition "IRAN" Author: Vladimír Váchal
Přijďte se podívat na výstavu fotografií z Íránu. Nahlédnout do tajů této rozmanité země, které se ještě před necelými sty lety říkalo Perská říše. Orientální čajovny, vodní dýmky, úchvatná architektura i několik přátelských pohledů místních obyvatel, Peršanů... To vše si můžete prohlédnout v rámci výstavy o Íránu. 

Place: ALFA, 1st floor, Americká 17, Plzeň

All the lectures are meant for the wide public BUT unfortunatelly will be held ONLY in CZECH language !
Symbolic entry fee: 2 € / lecture

O lektorech:

pavla.jpg PAVLA KOSTKOVÁ - studentka ZČU, katedry Blízkovýchodních studií a zároveň úspěšná tanečnice a   vedoucí taneční skupiny Orchidée Noire, organizátorka festivalu V Rytmu orientu v Chomutově.

 

 

 

 

288321_2336004046030_4734477_o.jpg VLADIMÍR VÁCHAL - student ZČU, katedry Blízkovýchodních studií, nezávislý cestovatel a fotograf  (Írán, Maroko,  Guatemala, Belize, Kavkaz, Indie, Španělsko a další), spoluorganizátor cestovatelského  festivalu Letem světem v Plzni.