Jdi na obsah Jdi na menu

BIO

KAMILAH je tanečnice a lektorka z Plzně, která se orientálnímu tanci věnuje již od roku 2005, kdy začínala tančit v pravidelných kurzech pod vedením Jiřinky Dolejšové, tehdy ještě v Centru orientálního tance v Plzni.
Od roku 2010 velmi úzce spolupracuje s německým lektorem a choreografem Said el Amir a zcela propadla jeho tanečnímu stylu jomdance, který v sobě propojuje jazzový, orientální a moderní tanec. Mezi její další oblíbené taneční styly rozhodně patří folklórní tance jako např. khaleegy, núbijský tanec nebo tanec se shamadanem, dále tanec s předměty (hedvábné a péřové vějíře, křídla, veil poi), lyrické skladby a flirt orient.
V roce 2007 absolvovala Oriental Dance Academy Brno pod vedením Mila el Kral,
v letech 2012, 2013 a 2014 se účastnila tanečního projektu *jom your life* v Mnichově pod vedením Said el Amir,
v roce 2016 úspěšně absolvovala taneční projekt "Tančím, tedy jsem" pod vedením Kathreen Derouet v Praze
a od roku 2014 je stálou členkou česko-slovenského projektu Orientální tanec spojuje, taktéž pod vedením Kathreen Derouet, který se stal její srdeční záležitostí.

Sama je rovněž organizátorkou mnoha akcí a vzdělávacích projektů, za všechny např. plzeňský festival ORIENT DREAM,
projekty Egyptský a arabský folklór s Mohamed Hassan v letech 2012 - 2014,
Intenzivní taneční projekt 2015, Summer Dance Camp 2016 - 2017 
vše se Said el Amir a řady dalších víkendových workshopů.

I nadále se průběžně vzdělává na seminářích předních českých, egyptských a jiných zahraničních lektorů:

CZ - Eglal, Kathreen Derouet, Karolína Idrisová, Mona, Sahar, Shereen, Sheyla

Zahraničí – Aisa Lafour (NL), Alexei Riaboshapka (RU), Ashraf Hassan (EG), Azad Kaan (TUR/DE), Bahara (AT), Bina (FR), Boženka (USA), Drissia Nejma (FR), Fériel Rodriguez (FR), Jillina (USA), Lorena Galeano (CH), Lubna Emmam (EG), Maral (DE), Marta Korzun (UKR), Mercedes Nieto (HU), Mohamed Hassan (EG/DE), Mohamed Shahin (EG/USA), Momo Kadous (EG), Nabila (AT), Nabila Sabha (DE/SYR), Osama Emmam (EG), Osama Farag (EG), Perla (IT), Randa Kamel (EG), Raqia Hassan (EG), Said el Amir (DE), Sandra Danse (FR), Sarah Shahine (IT), Shalymar (DE), Suraiya (PL), Virginia Mendez (USA) a další.

Tančit ji můžete vidět jak sólově, tak s pražskou taneční skupinou Yalla Raqs, dříve s projektovými choreografiemi pro festivalovou skupinu Orient Dream, na řadě tanečních akcích po celé České republice i v zahraničí a dále při příležitosti mnoha různých soukromých či veřejných akcích.

fb_img_4963.jpg 13528359_1106504772765233_9108101266765508690_o.jpg img_4408.jpg